I love Blogger Banua

Hey hey kekawanan Blogger kalimantan selatan……

Salam Blogger ajja nahh hagan Bubuhan blogger Banua sebarataan…….
tak kenal maka tak sayang, ujar urang tuh, maka ulun memperkenalkan dulu nah ngaran ulun aditya biasa dipanggil di dunia nyata Adit di dunia maya Adeetz Silver baisi blog yang ngaranya Sniper Techno (slajur Promosi nah  mudahan kada dianggap Spam hehhe ). ulun kuliah di IAIN Antasari Banjarmasin semester 5 masih lawas lagi nyar lulus kasihan banar. doakan lah kakwanan moga ulun capat  lulus nyaman full blogger ja lagi kaya Bang Ayead Tergaptek, Kahar (Blogger Katro),Nabil (Hacking Crew Bjm), and Imam Muryadi ( Simple blogger) para senioran Blogger di kampus ulun yang jadi Inspirasi mudahan ulun sukses jua kaya buhannya Amieeeeeeen

Ulun senang banget udah bisa gabung dikomunitas ini walaupun ulun masih New Biee, tapi  terus semangat belajar tanpa patah semangat  dalam dunia  blogger. mudahan aja dengan adanya komunitas ini kita dapat sharing berbagi ilmu,Tips n tricks blogger kyapa caranya supaya cari duit di blog.harapan ulun  bagi yang mastah / senioran di dunia blogger jangan tapi pemalar lahh lawan  di ganag ading ading yang  masih hanyar ngeblog, banyak kekawana ulun yang ampih ngeblog cuma gara gara kada ngerti atau kada bisa, jarnya buahannya me’apa ngeblog kadada hasilnya, lawan di Intrenet tuh banyak penipuannya membuang wakut banrae. parak ae dah terpengaruh ulun, untung ada kawan yang me’invite ke Blogger Banua, kenal kenalan lawan kawanan sharing and ikut kopdar pertama blogger banua di Duta dasa tetamu bubuhan abang Fajeri dan Iwan Iwan Hidayat,Arif Rahman buhan blogger matre dan  Buhan blogger banua  mendangar kesah sukses buahannya ngeblog maginnya ae ulun semangat ngeblog hehe yang intinya duit jua yang meolah kita semangat nie yaaa kelo, ulun kada ndak Muna jua hehehe

itu pang sedikit pengalaman ulun bergabung di Blogger banyak kenalan jua sesama blogger, jadi banyak pulang kawan hehehe
mudahan magin betambah urang urang yang bergabung di blogger Banua dan ada dapat sponsor ua, hehehe
ulun sekarang mencintai dunia Blogger sama halnya dengan Komunitas Blogger Banua sooooo…………………..

                                                                              I LOVE BLOGGER BANUA !!!!! 

6 Comments

Leave a Reply
  1. hehehehehehe knpa jadi di Ubah baeknya nya dahh nyari duit, ulun maka ndak meubah blog jadi Matre hehehe tapi kada blog u pertama ne vnk, kena pas lulus pelatihan borneo smart center nyar meolah blog matre jua hahahahahah

    sudaaa berkunjung Nice Website and Blognya ……
    Lajari ulun cari duit dblog ua hehhehehe

Tinggalkan Komentar Anda di Sini